Ziemassvētku liķieris

3 1

Sastāvdaļas

  • 100 g žāvētu aprikozu
  • 100 g žāvētu dateļu
  • 125 g žāvētu plūmju
  • ½ ēdamkarote vaniļas cukura
  • Puse kanēļa standziņas
  • 3 krustnagliņas
  • 3 veseli aromātiskie pipari
  • 1 garšvielu mērvienība kardemona sēklu
  • 70 cl degvīna
  • 200 ml ledeņu vai kristāliskā cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Ieliec augļus burkās un pārlej ar pusi alkohola. Burkas aizvāko un ļauj pastāvēt istabas temperatūrā 2–3 diennaktis.
  2. Nolej šķidrumu. Ielej burkā atlikušo degvīnu, kā arī cukuru un garšvielas. Ļauj pastāvēt četras nedēļas.
  3. Nofiltrē garšvielas, ielej pudelē un glabā līdz Ziemassvētkiem.

Komentāri

IngaOz 2011. gada 8. aprīlis 16:27
šķirduku, ko nolej pirmo reizi - jālej laukā vai jāsajauc ar šķidruku, kuru izkāš pēc otrās reizes??
xxLigucis 2009. gada 2. novembris 13:51
Nav īsti saprotams ko nozīmē 70cl degvīna,kā arī ko nozīmē 1 garšvielu mērvienība.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni