Piparkūku pudiņš

2007. gada 18. decembris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Augļus apber ar 100 g cukura, aplej ar ūdeni līdz pusei, noslogo un atstāj uz nakti ievilkties.
2. Uzbriedušos augļus, blenderī sasmalcina, pievieno sasmalcinātas (saberztas) piparkūkas, kakao pulveri, 4 olu baltumus, stērķeli, 1 citrona sulu. Visu labi samīca ar koka karoti. Ievieto saldētavā uz ½ stundu.
3. Cepamajā formā (tilpums 1.5 l) ieziež sviestu, ieber 1 ēdamkaroti rīsu miltu un izkliedē tos vienmērīgi gar visām sienām.
4. Skābētiem āboliem izņem serdi un sadala daiviņās. Pusi ābolu liek daiviņu pie daiviņas formas dibenā ar mizu uz leju (daiviņa iezīmē porcijas lielumu).
5. Uzmanīgi ielej sagatavoto pudiņa masu formā, lai neizjauktu ābolu rindu. Nolīdzina augšējo virsmu un izvieto atlikušos ābolus, bet ar mizu uz augšu, iespiežot masā.
6. Pārkaisa ar sviesta piciņām un ievieto lielākā traukā ar ūdeni- jācepas ūdens peldē cepeškrāsnī zem vāka 1 stundu.
7. PAGATAVO MĒRCI: saldo krējumu uzvāra kopā ar 1 ēdamkaroti rīsu miltu, pievieno pienu un atkal uzvāra. 4 Olu dzeltenumus saberž ar 50 g cukuru un tiem pievieno uzvārīto mikstūru, maisot karsē līdz sabiezē ( kā angļu krēms, tikai ar rīsu miltiem). Atdzesē ledusskapī.
8. PAGATAVO GLAZŪRU: cukuru(atlikušos 50 g) pārlej ar 1 citrona sulu un ½ tasi ūdens , vāra, kamēr iznāk biezs sīrups. To atdzesē, pāc tgam kuļ, kamēr kļūst krējuma krāsā un konsistencē, ievieto saldētavā, kamēr cepas pudiņš
9. Izņem no krāsns pudiņu, ar visu formu ievieto ledus ūdenī, kad atdzisis - apgāž otrādi uz servējamā trauka.
10. Glazūru vienmērīgi uzlej pudiņam un visu ievieto saldētavā uz ½ stundu sastingt.
11. lIEKOT GALDĀ, GLAZŪRAI VAR UZLIET GLĀZI RUMA UN AIZDEDZINĀT.
Uz augšu