Grieķu nacionālā pupiņu zupa (fasolada)

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g balto pupiņu
  • 1 liels sīpols
  • 2 lieli burkāni
  • 2 lieli selerijas kāti ar papām
  • 2 lieli tomāti vai 2 karotes tomātu pastas
  • 100 g olīveļļas
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. pupiņas nomazgā un izlasa bojātās. tās var uz nakti atstāt auksta ūdens traukā, lai izmirktu. bet esmu vārijusi arī bez mērcešanas, tas paņem ilgāku laiku, līdz pievieno citas sastāvdaļas.
  2. sāk ar pupiņām, kuras liek aukstā ūdenī un kad sāk vārīties, nosmeļ visas putas, kas veidojas.
  3. burkānus sagriež ripiņās, sakapā sīpolus pētersīļus. Tomātus pārgriež uz pusēm un ar iekšpusi pret rīvi sarīvē.
  4. 15 minūtes pēc pupiņu vārīšanās sākuma pievieno visas sastāvdaļas, sāli, piparus un olīveļļu.
  5. vāra, kamēr mīkstas pupiņas un zupa ir dabiski sabiezējusi. var pienot papildus ūdeni, ja tā ir pārāk bieza.
  6. pasniedz ar fetas sieru vai olīvēm vai sālītāsm sardīnēm. un protams, maizi.
  7. fasolada jeb pupiņu zupa ir ļoti populārs grieķu ēdiens ziemā, piemēram, Austrālijā dzīvojošie grieķi katru gadu pat rīko fasoladas festivālu.

Komentāri

leolao 2013. gada 13. oktobris 14:13
mjam mjam mjam mjam

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas