Svaigu burkānu kēkss (carrot cake)

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 2 (apmēram pa 150 g) tases cukura
  • 2 tases rupji rīvētu svaigu burkānu (apmēram 2-3)
  • 1 tase valriekstu gabaliņu
  • 3 tases miltu ar cepjamo pulveri (ja ir parastie milti, pievieno 1 tējkaroti sodas un 1 tējkaroti cepjamā pulvera)
  • 1 tase labas eļļas
  • 1 paciņa vaniļas, 1 tējkarote kanēļa un/vai maltu krustnagliņu

Pagatavošana

30 min.
  1. mīklu gatavo ar mikseri - var sakult atsevišķi olas dzeltenumus un cukuru un pēc tam olas baltumus, ko sajauc kopā un pievieno eļļu miltus, ar rupjo rīvi rīvētus burkānus un galabiņos salauztus valriekstus un citas garšvielas.
  2. mīklai jābūt biezai bet "līstošai",lai to var ieliet ietaukotā veidnē. ja tā šķiet par biezu, var pievienot eļļu.
  3. cep 200 grādos apmēram 1 stundu vai drusku vairāk, ja ātri sāk palikt brūna, var pārklāt ar alumīnija foliju, jo iekšā vēl var būt nepieciešams cept. To pārbauda ar koka irbulīti vai kā vēlas.

Komentāri

zane 2016. gada 28. septembris 17:08
kur tad recepte

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize