Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Svaigu burkānu kēkss (carrot cake)

2007. gada 6. decembris
Foto: Diana Petropula
Pagatavošana
30 min
1. mīklu gatavo ar mikseri - var sakult atsevišķi olas dzeltenumus un cukuru un pēc tam olas baltumus, ko sajauc kopā un pievieno eļļu miltus, ar rupjo rīvi rīvētus burkānus un galabiņos salauztus valriekstus un citas garšvielas.
2. mīklai jābūt biezai bet "līstošai",lai to var ieliet ietaukotā veidnē. ja tā šķiet par biezu, var pievienot eļļu.
3. cep 200 grādos apmēram 1 stundu vai drusku vairāk, ja ātri sāk palikt brūna, var pārklāt ar alumīnija foliju, jo iekšā vēl var būt nepieciešams cept. To pārbauda ar koka irbulīti vai kā vēlas.
Uz augšu