Sākums > Receptes > Deserti

Šampinjonu (sēņu) pīrādziņi

2007. gada 6. decembris
Foto: Diana Petropula
Pagatavošana
20 min
1. sāk ar mīklu:
2. raugu sajauc ar tēkaroti cukura un 1/3 glazes ūdens, apsedz ar salveti un noliek siltā vietā. pēc laika raugs ir uzrūdzis un to pievieno mīklai (pirms miltu iejaukšanas).
3. katlā izkausē margarīnu, pievieno rūgušpienu un raugu un iesijā miltus.
4. mīca stingru mīklu, kas nelīp pie pirkstiem - jo labāk izmīca, jo labāk "celsies".
5. apsedz mīklu ar dvieli un noliek siltā vietā.
6. pa šo laiku sagatavo sēnes:
7. notīra melnumus un nesmukumus un nomazgā netīrumus, cenšoties notecināt lieko ūdeni.
8. sagriež mazos kubiciņos un cep kopā ar sasmalcinātu sīpolu uz mērenas uguns, līdz tās var ēst (ap 5-10 minūtēm)
9. pievieno sāli un piparus pēc garšas un ja ir vēlēšanās, arī piegriež uz pannas klāt sasmalcinātu šķiņķi.
10. būtu labi eļļu pēc cepšanas notecināt, lai sēnes paliek pēc iespējas sausas, citādi pīragi vērsies vaļā.
11. pa šo laiku mīklai vajadzētu būt par 2 reizēm lielākam apjomam un to noplacina un sāk veidot pīrādziņus.
12. lai ātrāk ietu, es ņemu pa saujai mīklas, saveļu bumbiņu, saplacinu starp plaukstām un lieku lielu ēdamkaroti cepto sēņu. tad pīrāga malas aizloka un veido ovālu vai mēnešveida formu.
13. cepu 200 grādos apmēram 20 minūtes.
Uz augšu