Sākums > Receptes > Salāti

Karstie vistas salāti vilka gaumē

2007. gada 5. decembris
Foto: Ģirts Vilks
Pagatavošana
30 min
1. Nomazgā vistas fileju un sagriež garenās strēmelēs, liek uz pannas un nelielā eļļas daudzumā sāk apcept, pievienojot sojas mērci. Kad gaļa drusku apcepusies uzkaisa garšvielas pēc pašu ieskatiem (Ja gribas asāku, tad attiecīgi liekam piparus u.t.t. Tikai ar garšvielu daudzumu nevajag pārcensties, izvēlieties ne vairāk par 2). Kad gaļa apcepusies pārlejam ar saldo krējumu un pievienojam kariju (apm. 1 tējkaroti, var ārī vairāk, bet uzmanīgi, jo karijs ir diezgan ass), kārtīgi iemaisam kariju mērcē un ļaujam uzvārīties. Mērce salātiem ir gatava.
2. Ledus salātu nomazgājam un saplēšam mazos gabaliņos, sagriežam tomātiņus (uz pusēm), puravu (ripiņās apm.1mm), papriku (kubiņos) un gurķi šķēlītēs. To visu pēc ieskatiem un gaumes izkārto uz šķīvja, pa virsu liek vistas gaļas strēmelītes un pārlej ar to pašu vistas-karija mērci, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un.... kas var būt garšīgāks. Labu apetīti!
Uz augšu