Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vienkāršais citrona kēkss

2007. gada 31. decembris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
60 min
1. Margarīnu sasilda istabas temperatūrā, sajauc ar cukuru un sāk putot, putošanas laika ievada pa vienai olai un puto kamēr izkūst cukurs, pievieno vaniļu, rīvētu citrona mizu.
2. Sodai pievieno citronu sulu, tad šo masu lēni iecilā uzputotajā margarīnā. Izvairās no karotes sitieniem pret trauka malu, lai nesakrīt mīkla.
3. Iemaisa izsijātus miltus, var pielikt rozīnes. 4) Masu lej iesmērētā formā un cep cepeškrāsnī 200-220 grādos apmēram 45-50 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja iedurot kēksā pie irbulīša nepaliek mīkla - gatavs. Veiksmīgā gadījumā, kēks masā palielinās ~2X.
4. Lai labi garšo!
Uz augšu