Vienkāršais citrona kēkss

4 1
Vienkāršais citrona kēkss
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg margarīna
  • 2.3 glāzes cukura
  • 6 olas
  • 1 citrons
  • Vaniļa
  • 3.7 glāzes miltu
  • 1 /3 tējk. sodas

Pagatavošana

60 min.
  1. Margarīnu sasilda istabas temperatūrā, sajauc ar cukuru un sāk putot, putošanas laika ievada pa vienai olai un puto kamēr izkūst cukurs, pievieno vaniļu, rīvētu citrona mizu.
  2. Sodai pievieno citronu sulu, tad šo masu lēni iecilā uzputotajā margarīnā. Izvairās no karotes sitieniem pret trauka malu, lai nesakrīt mīkla.
  3. Iemaisa izsijātus miltus, var pielikt rozīnes. 4) Masu lej iesmērētā formā un cep cepeškrāsnī 200-220 grādos apmēram 45-50 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja iedurot kēksā pie irbulīša nepaliek mīkla - gatavs. Veiksmīgā gadījumā, kēks masā palielinās ~2X.
  4. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

persiks 2015. gada 13. decembris 09:40
taču iemācies rakstīt, neko nevar saprast!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize