Cālis mīklā :)

2007. gada 30. novembris
Foto: Guntis Alksnītis
Pagatavošana
45 min
1. Cāli sadala gabalos un pārlej ar ūdeni tā, lai gaļa ir nosegta, pieliek sāli, uzvāra, noputo. Pēc 30 minūtēm apvārīto gaļu no šķidruma izņem un uz sieta apžāvē. Sagatavo mīklu: miltus iesijā traukā, pieliek sāli, pakāpeniski pielej ūdeni, mīklu labi sajauc, pieliek sakultas olas, izmaisa.Biezsienu katlā sakarsē eļļu. Cāļa gabalus iemērc mīklā, liek stiepļu sietā un iegremdē karstajā eļļā. Vāra, līdz gaļa dzeltenbrūna. Sietiņu ar gaļu izceļ, taukus notecina.
Uz augšu