Pildīti tomāti sicīliešu gaumē

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 porcijām
  • 4 lieli gaļīgi tomāti
  • ½ citrons (2 ēdamkarotes sulas)
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 4 ēdamkarotes svaigi rīvēta Monterigo siera
  • 100 g marinētu sardīņu
  • 50 g melnās olīvas
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 4 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

90 min.
  1. Tomātiem nogriež „vāciņu” un ar karoti izgrebj vidu, ko sakapā mazos gabaliņos. Tomātu iekšpusi viegli pārkaisa ar sāli, un noliek ar vaļējo pusi uz leju, lai iztecētu liekais šķidrums.
  2. Sardīnes notecina, sagriež gabaliņos un apslaka ar citrona sulu. Olīvām izņem kauliņus. Smalki sakapā sīpolus, ķiplokus un pētersīļus.
  3. Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas, sīpolus zeltaini apcep, iemaisa pētersīļus un ķiplokus un kopā sacep. Pievieno sardīnes un tomātu vidus masu, maisot kārtīgi uzkarsē, kamēr izgaro liekais šķidrums. Pievieno olīvas un kaperus, īsu brīdi turpina cept.
  4. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, pannu noņem no uguns.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz temperatūrai 175 C. Cepešpannu ieziež ar olīveļļu. Pannā tomātus kārto, ar atvērumiem uz augšu.
  6. Mazā pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas un tajā uzgrauzdē rīvmaizi. 3 ēdamkarotes rīvēta Monterigo siera un pusi no rīvmaizes samaisa ar sagatavoto pildījumu, pievienojot sāli un piparus. Ar iegūto masu pilda tomātus.
  7. Tomātus apber ar atlikušo rīvmaizi un Monterigo sieru. Apslacina ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas.
  8. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī apmēram 30 min. Pasniedz karstus, pārkaisītus ar sakapātiem pētersīļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni