Makaroni ar šķiņķi dienviditālijas gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 -6 porcijām
  • 100 g maiga sarkanā šķiņķa
  • 1 kg svaigu tomātu
  • 1 pētersīļu buntīte
  • 1 bazilika pušķītis
  • 100 g Monterigo siera
  • 400 g makaroni
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes kausētu cūku tauku
  • 1 kaltēts čilī pipars
  • 1 sīpols
  • 2 -3 ķiploku daiviņas
  • 0.5 tējkarotes smaržīgo piparu
  • Sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Tomātus blanšē, noņem miziņu un sagriež gabalos. Šķiņķi sagriež strēmelēs. Sīpolu un ķiploku daiviņas sīki sakapā.
  2. Olīveļļu uzkarsē, uzmanīgi apcep sīpolus un veselu čilī piparu. Pievieno ķiplokus un šķiņķi, īsu brīdi apcep. Pievieno tomātus un visu kopā karsē vidējā temperatūrā apmēram 45 min., ik pa laikam apmaisot.
  3. Katlā uzvāra 3 l ūdens, kam pievienots sāls. 400 g makaronu salauž gabaliņos un vāra 8 min. Nepārvārīt!
  4. Sieru Monterigo sarīvē, pētersīļus sakapā, baziliku sīki sagriež. Tomātu mērcei pēc garšas pievieno sāli un piparus, bet izņem laukā čilī piparu. Iemaisa lielāko daļu pētersīļu.
  5. Makaronus notecina un samaisa ar kausētiem cūku taukiem un ½ tējkarotes maltu smaržīgo piparu. Pievieno tomātu mērci un rīvētu sieru, visu samaisa. Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu Monterigo sieru un sakapātiem zaļumiem.

Komentāri

Anda Vērpēja 2016. gada 4. augusts 21:11
Aromātiski un garšīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni