Dārzeņu sautējums itāļu gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • 6 -8 porcijām
  • 100 g caurauguša speķa
  • 1 fenheļa stāds (apmēram 300 g)
  • 3 cigoriņu ceri
  • 300 g burkānu
  • 3 seleriju kāti
  • 1 puravs
  • 300 g baltgalvas kāpostu
  • 50 g svaigi rīvēta Monterigo siera
  • 2 l gaļas buljona
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • Sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Dārzeņus nomazgā. Fenheļa sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, bet lapas izmanto sautējuma rotāšanai. Cigoriņus, burkānus, selerijas un puravu sagriež šķēlēs, pusi kāposta sagriež plānās strēmelēs.
  2. Katlā uzkarsē sālsūdeni. Visus dārzeņus pēc kārtas vāra 2. min. Ar putukaroti izņem no katla, noskalo aukstā ūdenī un sietā notecina.
  3. Speķi sagriež strēmelēs. Sautējuma katlā uzkarsē olīveļļu, tajā apgrauzdē speķi. Tad pievieno spiedē sasmalcinātu ķiploku. Speķi izņem no katla.
  4. Citā katlā uzkarsē 2l buljona. Sautējuma katlā liek kārtās dārzeņus. Katru kārtu apber ar rīvētu Monterigo sieru un pārliek ar piciņām ķiploku masas. Apslacina ar olīveļļu un bagātīgi uzkaisa maltus piparus.
  5. Dārzeņiem pārlej gaļas buljonu un uzkaisa atlikušo sieru. Katlam uzliek vāku un uz nelielas uguns vāra 30 min.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni