Pildīti kabacīši

2007. gada 26. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Kabačus ievieto verdošā sālsūdenī uz 5 minūtēm, tad noskalo aukstā ūdenī un ļauj atdzist.
2. Baltmaizei nogriež garoziņu, tad sagriež kubiciņos un iemērc aukstā ūdenī. Tomātus blanšē, noņem miziņu un sagriež gabaliņos. Sakapā sīpolu.
3. Mērcei katlā uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolu un tomātus. Pievieno pēc garšas sāli, piparus, sasmalcinātu ķiploku.
4. Kabačus sagriež gareniski uz pusēm un izgrebj vidus. Vidus masu sakapā.
5. Pannā izkausē sviestu, tajā apcep malto gaļu.
6. Maltai gaļai pievieno maizi, kam nospiests liekais šķidrums, un smalki sakapātus pētersīļus. Pēc tam gaļas masai pievieno 4 ēdamkarotes rīvēta Monterigo siera un kabaču vidus masu. Visu samaisa, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
7. Ar sagatavoto masu pilda kabaču pusītes. Tās ievieto cepešpannā kopā ar tomātu mērci. Pannai uzliek vāku un pie vidējas temperatūras sautē aptuveni 30 minūtes.
8. Kabacim būtu jābūt vēl kraukšķīgam. Pasniedz 2-3 kabaču pusītes vienai porcijai kopā ar tomātu mērci.
Uz augšu