"piedzēries ķirsis"

2007. gada 25. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
60 min
1. Olas sakuliet ar cukuru, līdz veidojas noturīgas putas. Izsijātus miltus sajauciet ar kakao un 1 ēd.k. izkausēta margarīna. Maisiet, līdz iegūstat viendabīgu masu. Olu masu ātri iejauciet miltu masā. Šo mīklu cepiet 20-25min 180oC pannā, kas ieziesta ar margarīnu un izkaisīta ar miltiem.
2. Lai pagatavotu krēmu, krējumu kuliet, līdz iegūstat noturīgas putas. Pievienojiet konjaku un pūdercukuru un samaisiet. Šim krēmam pievienojiet ķiršus. Daļu krēma un ķiršu atstājiet dekorēšanai.
3. Izceptajam biskvītam izgrieziet vidu (dibenu un sānus atstājot neskartus). Izgriezto biskvītu sadrupiniet un sajauciet ar gatavo ķiršu krēmu. Šo masu lieciet biskvīta vidū. Tortes virsmu dekorējiet ar ornamentu no krēma un ķiršiem.
Uz augšu