Ķirbju, mandeļu, olu sacepums

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 -6 porcijām
  • 400 g ķirbja mīkstuma
  • 100 g sasmalcinātas mandeles
  • 100 g svaigi rīvēta Monterigo siera
  • 6 olas
  • 60 g mīksta sviesta
  • Sāls, malti baltie pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķirbja mīkstumu sagriež kubiciņos, liek katlā, viegli apsāla un pielej 2 – 3 ēdamkarotes ūdens.
  2. Katlā ar vāciņu ķirbi sautē, kamēr tas gatavs. Ar blendera palīdzību (jeb izberžot caur sietu) iegūst viendabīgu ķirbja masu. Mazliet atdzesē. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  3. Mandeles un ½ sviesta iemaisa ķirbju biezenī. 6 olas sakuļ ar 50 g Monterigo siera. Sakultai masai lēnām pa karotei pievieno ķirbju biezeni, kamēr iegūst viendabīgu masu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  4. Cepeštrauku ieziež ar 1 tējkaroti sviesta. Ielej ķirbju, olu maisījumu. Pāri pārber atlikušās mandeles un Monterigo sieru. Pa virsu uzliek sviesta piciņas. Iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cep apmēram 20-30 min., kamēr ir zeltaini brūns. Pasniedz karstu.

Komentāri

Ieva Ļubova 2010. gada 18. septembris 23:25
Uz šo recepti man bija lielas cerības. Uztaisīju, kad nāca ciemiņi. Ārprāc, neviens atzinīgi par šo ēdienu nebija izteicies! Vai nu teica kā ir vai klusēja.
Tā jau izejvielas labas, vērtīgas, taču kaut kas tajā garšu salikumā nav līdz galam ok... diemžēl :(

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni