Zeltītā vistiņa ar dārzeņu-olu rīsiem

3 1

Sastāvdaļas

  • Vistu spārniņi
  • Rīsi
  • Olas
  • Žaļie zirnīši
  • Burkāni
  • Krāsainā paprika
  • Karija pulveris
  • Sausais buljons vai vegetta
  • Sāls
  • Tumšā sojas mērce
  • Citronpipari
  • Eļļa cepšanai un vārīšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Vistu spārniņus ieliek aizvākojamā trauka, aplej bagātīgi ar sojas mērci, aizvāko un noliek ievilkties uz 3-4 stundām.
  2. Pa to laiku pagatavo dārzeņu rīsus ar olu. To dara sekojoši:
  3. Burkānus, papriku sagriež mazos kubiņos. Plova vārāmajā katlā vai pīlē ielej eļļu, uzkarsē to. Uzkarsētajā eļļā saber visus minētos dārzeņus un nedaudz apcep, tad tos pārkaisa ar rīsiem, aplej ar ūdeni, pieber kariju un vegettu vai sauso buljonu un uzliek vāku. nemaisot, sautē uz lēnas uguns, kamēr rīsi ir uzbrieduši un mīksti. Lieko ūdeni nolej, aplej rīsus ar viegli uzputotām olām un nepārtraukti maisot apcep, kamēr olas ir sarecējušas.
  4. Tad lielā katlā ielej eļļu, uzkarsē un tajā liek vārīties iemarinētos vistu spārniņus.
  5. Gatavos spārniņus liek uz šķīvja, pārkaisa ar citronpipariem un pasniedz kopā ar pagatavotajiem rīsiem.
  6. Spārniņi ir garšīgi arī atdzesētā veidā, kā aukstā uzkoda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni