Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Spinātu un gaļas kotletes skābā mērcē un rīsi ar vīnogām

2007. gada 21. novembris
Foto: Ilona Ikauniece
Pagatavošana
30 min
1. Sajauc gaļu, maizi, ¾ spinātus, ķiplokus un sīpolus, pieber sāli un piparus pēc vajadzības, kamēr izveidojas viendabīga masa un no tās savukārt saveļ nelielas lodītes.
2. Uzkarsē eļļu un cep kotletes, bieži apgriežot, kamēr brūnas.
3. Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot jogurtu un spinātus un vāra 5 minūtes.
4. Pieliek arī spinātus un atstāj vēl 3-4 minūtēm uz uguns, tad ņem nost.
5. Tad gatavo rīsus (rīsi, protams, pirms tam ir izvārīti): uzkarsē pannā eļļu, pieber visas garšvielas un karsē 2-3 minūtes nepārtraukti maisot.
6. Pievieno papriku un puravu un cep vēl 3 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.
7. Pieliek rīsus un enerģiski samaisa.
8. Beidz cept un pievieno vīnogas.
9. Ēd kopā ar kotletēm. Pasniedzot pievieno karoti jogurta katrā šķīvī.
10. p.s. šis ir marokāņu ēdiens un marokāņi nav īsti arābi, bet nu labi...
Uz augšu