Spinātu un gaļas kotletes skābā mērcē un rīsi ar vīnogām

3 1

Sastāvdaļas

  • Kotletēm un mērcei
  • 600 g lielopa maltās gaļas
  • 450 g saberztas baltmaizes
  • 450 g sasmalcinātu spinātu
  • 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • 1 sasmalcināts sīpols
  • Sāls un pipari
  • Olīveļļa
  • 2 ar blenderi samalti tomāti
  • ¼ glāze sarkanvīna
  • 1 ēd. karote kurkumas
  • 4 apelsīnu sula
  • 200 ml ūdens
  • Sāls un melnie pipari
  • Bezpiedevu jogurts
  • Rīsi
  • 4 ēd. karotes olīveļļas
  • 1 t. k. kurkumas
  • 1 t. k. oregano (var aizstāt ar raudeni)
  • 1 t. k. Vidusjūras garšvielu maisījuma
  • 1 t. k. sasmalcināta ingvera
  • 1 t. k. malto čili piparu
  • 1 smalki sagriezts purava baltais gals
  • 1 neliela, sagriezta paprika
  • 2 maisiņi izvārītu mežonīgo rīsu
  • 6 ēd. karotes samalta koriandra
  • 100 g vīnogas bez kauliņiem (būtu ieteicams sagriezt gabaliņos)

Pagatavošana

30 min.
  1. Sajauc gaļu, maizi, ¾ spinātus, ķiplokus un sīpolus, pieber sāli un piparus pēc vajadzības, kamēr izveidojas viendabīga masa un no tās savukārt saveļ nelielas lodītes.
  2. Uzkarsē eļļu un cep kotletes, bieži apgriežot, kamēr brūnas.
  3. Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot jogurtu un spinātus un vāra 5 minūtes.
  4. Pieliek arī spinātus un atstāj vēl 3-4 minūtēm uz uguns, tad ņem nost.
  5. Tad gatavo rīsus (rīsi, protams, pirms tam ir izvārīti): uzkarsē pannā eļļu, pieber visas garšvielas un karsē 2-3 minūtes nepārtraukti maisot.
  6. Pievieno papriku un puravu un cep vēl 3 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.
  7. Pieliek rīsus un enerģiski samaisa.
  8. Beidz cept un pievieno vīnogas.
  9. Ēd kopā ar kotletēm. Pasniedzot pievieno karoti jogurta katrā šķīvī.
  10. p.s. šis ir marokāņu ēdiens un marokāņi nav īsti arābi, bet nu labi...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni