Karpa "intas gaumē"

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Karpa [liela]
  • 1 sīpols
  • 1 paciņa majonēzes
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 - 2 nomizoti zaļi kartupeļi [var arī burkānus]
  • Citrons
  • Siers
  • Sāls, pipari [var lietot jau safasētās garšvielas zivīm, bet tikai nedaudz lai nenomāc karpas vienreizējo garšu]

Pagatavošana

1 min.
  1. Karpai notīra zvīņas, nogriež galvu.
  2. Zvīņas var izžāvēt un pēc tam uzdāvināt radiem un draugiem. Pēc Ziemassvētku ticējuma pāris zvīņas maciņā vai kabatā pavairo bagātību...:))
  3. Zivtiņu pārgriež pa muguru, lai vēders paliek vesels, izķidā, noskalo zem auksta ūdens.Ar dvieli nosusina. Liek karpu uz liela šķīvja. Zivtiņu apslaka ar citrona sulu, apber ar smalki sagrieztiem sīpoliem un ķiplociņu, appiparo un liek uz kādu stundiņu ledusskapī lai ievelkās. Uz nedaudz ietaukotas cepešpannas sagriež ripiņās un kārto rindās kartupeļus vai burkānus [tas lai zivtiņas āda cepot nepiedeg pie pannas]. Virsū liek karpu. Pārklāj visu zivtiņu ar majonēzi un liek cepties uz 30 minūtēm jau iepriekš iesildītā cepeškrāsnī. Izņem karpu no cepeškrāsns un pārkaisa ar sarīvētu sieru, liek cepties vēl uz 10 minūtēm. Galdā var pasniegt karstu, bet man visvairāk garšo auksta. Labu apetīti un gardus Ziemassvētkus!:))

Komentāri

edgars 2015. gada 1. maijs 14:55
Šitā recepte ir laba. Jau kuro gadu taisu un priecājos. Nevajag obligāti karpu. Var līni vai lielu karūsu.
Jānis 2013. gada 20. decembris 13:20
Sanāca labi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni