Torte ar zemenītēm

2007. gada 19. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
1 min
1. Lai pagatavotu mīklu, olu dzeltenumus sajauciet ar cukuru, pievienojiet izsijātus miltus un sakuliet. Lejiet mīklu formā un cepiet 30 min 200 oC. Gatavo biskvītu atdzesējiet un pārgrieziet uz pusēm.
2. Lai pagatavotu krēmu, olas sakuliet ar cukuru, pievienojiet pienu un izsijātus miltus un samaisiet. Uzkarsējiet krēmu uz lēnas uguns, līdz tas sabiezē. Krēmu noņemiet no uguns, pievienojiet vaniļu, atdzesējiet, pievienojiet kausētu sviestu un sakuliet. Dažas ogas atstājiet dekorēšanai, bet pārējās pārgrieziet uz pusēm un sajauciet ar krēmu. Biskvītus ieziediet ar krēmu un lieciet vienu uz otra. Virsu ieziediet ar krēmu un dekorējiet ar piparmētrām un ogām. Pasniedziet.
Uz augšu