Torte princim

2007. gada 19. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
1 min
1. Lai pagatavotu mīklu, olu dzeltenumus atdaliet no baltumiem. Dzeltenumus sakuliet ar cukuru un sviestu, līdz veidojas smiltīm līdzīga masa. Pievienojiet izsijātus miltus, sasmalcinātus riekstus, kakao un cepamo pulveri. Kārtīgi sajauciet. Olu baltumus sakuliet, pievienojiet cukuru un iemaisiet mīklā. tortes formā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem, lieciet mīklu un cepiet 40 min 200 oC. Gatavu biskvītu izņemiet no formas un ļaujiet atdzist.
2. Lai pagatavotu pildījumu, ķiršus sajauciet ar kartupeļu cieti un nelielu daudzumu ūdens. Uzvāriet un atdzesējiet. Ar karotīti izņemiet biskvīta vidu, lai malas un dibens paliek 3 cm biezumā. Bedrītē lieciet pildījumu un pielejiet aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, kas pēc tam izkausēts karsta ūdens peldē. Izņemto biskvītu sasmalciniet. 2/3 apcepiet un atdzesējiet. Sajauciet ar iebiezināto pienu un sviestu un ar šo masu ieziediet torti
Uz augšu