Vīnes torte "zaher"

2007. gada 19. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
110 min
1. Lai pagatavotu mīklu, šokolādi izkausējiet. Sviestu sajauciet ar 150 g cukura. Olu dzeltenumus atdaliet no baltumiem, pievienojiet sviestu, šokolādi, izsijātus miltus un mandeles un kārtīgi samaisiet. Pievienojiet ar atlikušo cukuru sakultus olu baltumus. Lieciet mīklu ar pergamentu izklātā tortes formā, kas ieziesta ar sviestu, izlīdziniet un cepiet 50 min 180 oC. Gatavu biskvītu atdzesējiet un pārgrieziet horizontāli uz pusēm. Uz apakšējā biskvīta uzklājiet daļu ievārījuma, virsū lieciet otru biskvītu un arī to ieziediet ar ievārījumu. Pūdercukuru izšķīdiniet 125 g ūdens un uzvāriet, līdz veidojas sīrups. 200 g šokolādes sasmalciniet, izkausējiet sīrupā un atdzesējiet. Torti aplejiet ar iegūto masu un dekorējiet ar šokolādi. Pasniedziet.
Uz augšu