Burkānu kēkss

4 1

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti: 1 kg
  • Margarīns: 200 g
  • Burkāni: 3 gb
  • Olas: 5 gb
  • Piens: 1 gl
  • Cukurs: 200 g
  • Ūdens: 1 gl
  • Raugs: 50 g
  • Olas baltumi: 2 gb
  • Pūdercukurs: 8 ēd.k
  • Muskatrieksts: ½ tējk
  • Sāls: pēc garšas
  • Sukādes, rieksti, dražejas: dekorēšanai

Pagatavošana

90 min.
  1. Burkānus sagrieziet gabaliņos, aplejiet ar ūdeni, pievienojiet ēdamkaroti margarīna un izvāriet. Tad izberziet caur sietu, pievienojiet pienu, atlikušo margarīnu, cukuru, 4 olas, sāli un muskatriekstu un sakuliet ar mikseri.
  2. Raugu aplejiet ar nelielu silta piena daudzumu, pievienojiet cukuru un atstājiet uzrūgt 1 stundu. Tad pievienojiet sakultajai masai. Pievienojiet izsijātus miltus un kārtīgi sajauciet. Lieciet siltā vietā uz 2 stundām, lai uzrūgst. Pēc tam mīklu nospiediet.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti