Lasis saldā krējuma-baltvīna mērcē

3 1

Sastāvdaļas

  • 200 g lasis
  • Mērcei
  • 100 g saldā krējuma
  • 100 g garneles
  • 2 vidēji lieli marinēti gurķi
  • 1 ēdamkaro baltā vīna
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 1 ēdamkarote majonēzes

Pagatavošana

30 min.
  1. Lasi nomazgā, nedaudz apkaisa ar sāli un pipariem. Ietin folijā un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 15-20 minūtes.
  2. Tikmēr pagatavo mērci. Sajauc kādā padziļinātā traukā (nelielā) saldo krējumu un majonēzi, pēc tam pievienojiet apelsīnu sulu un vīnu (var mainīt daudzumus, pēc garšas). Sīki sagriež marinētos gurķus un kopā ar garnelēm ieber pie ieprikš sagatavotās mērces. Visu rūpīgi samaisa.
  3. Kad pagāja 20 min izņem lasi no krāsns, folija. Pasniedz uz šķīvaja ar lasim bagātīgi pārlietu pāri mērci.
  4. Ieteicams klāt baltais vīns un svaigi dārzeņi.

Komentāri

MaKarshe 2014. gada 14. novembris 15:34
Tikai vines aizrādījums - LASI NEKAD NEMAZGĀ, ja nu vienīgi tikai tad ja viņš pa dubļiem pavārtījies...
kiki 2010. gada 18. februāris 16:26
Jā, auksta.......garšo labāk, nekā izklausās
Laura Rumbeniece 2010. gada 14. februāris 13:31
kā,un saldā krējuma un kas nu tur vēl klāt,mērce ir aukstā mērce?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni