Gravlaks

2005. gada 6. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Sagrieziet lasi uz pusēm un izņemiet asakas, bet atstājiet zivij ādu. Noslaukiet zivi sausu. Sajauciet sāli, cukuru un rupjos piparus. Mazu daļu no maisījuma apkaisiet un vēl garnējiet ar dillēm. Ielieciet vienu no laša filejām traukā ar ādu uz leju. Apkaisiet zivi ar vairāk nekā pusi no atlikušā sāls, cukura un piparu maisījuma, kā arī pievienojiet dilles. Ielieciet otru laša fileju pirmajai virsū ar ādas pusi uz augšu. Apkaisiet ar garšvielām un dillēm un traukam apvelciet plastikāta foliju.
2. Ielieciet zivi ledusskapī un turiet 48 stundas, izņemiet lasi tikai tad, kad mitrums no zivs būs izgājis. Pasniedz. Notīriet garšvielu atlikumus no zivs un sagrieziet lasi plānās šķēlītēs. Garnējiet ar svaigām dillēm un citronu šķēlītēm un pasniedziet ar gravlaka mērci.
Uz augšu