"vecrīga"jeb vēja kūkas

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • Glāze ūdens
  • 100 g sviesta
  • Glāze miltu
  • 4 olas
  • Pildījumam
  • 0.5 litri saldā krējuma
  • 0.5 kg biezpiena
  • Cukurs un vanilīncukurs pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Kā pagatavot:
  2. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra.
  3. Verdošā ūdenī ieliek sviestu.
  4. Kad sviests izkusis, nenoņemot no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisa miltus.
  5. Katlu noņem no uguns un 7 minūtes atdzesē.
  6. Mīklai pievieno pa vienai olai, mīklu nepārtraukti putojot.
  7. Uz cepešpannas liek mīklas piciņas.
  8. Cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25min, pirmās 15min cepeškrāsni NEDRĪKST VIRINĀT!
  9. Izcepušās kūciņas atdzesē, tikmēr saputo biezpienu ar saldo krējumu un cukuru/vanilīncukuru vai tikai saldo krējumu ar cukuru/vanilīncukuru.
  10. Katrai kūciņai nogriež virsiņu, iepilda pildījumu un uzliek atpakaļ nogriezto virsiņu.

Komentāri

Anita 2014. gada 25. maijs 01:08
vajag pievienot cepamo pulveri lai uzceltos un miiklas picinaam jaabuut diezgan lielaam passm par sevi kad taas liekam uz cepeshpannas. Cukurs arii buutu jaapievieno miiklai. Tikai tad sanaak. Recepte nav pareizi uzrakstiita. Arii kraasns temperatuurai pieveersiet uzmaniibu jo kraasnij jaabuut loti karstai. ja izmantojat elektriskaas kraasninas - uzkarseejiet ap 300 un tikai tad liekat ieksaa - lai pacelaas. veelaak temperatuuru var noreguleet zemaaku. Uzmanaties.
liga 2012. gada 4. novembris 19:12
man patik izmeginat visu kaut ko jaunu..un pirma reize man sanaca ideali..berniem un man loti garso,tada njamma. paldies par recepti..
Lāsma 2012. gada 26. jūlijs 19:22
cep 200 grādos.. un būs OK...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti