Pildīta pīle

2005. gada 13. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Uzkarsējiet krāsni līdz 180oC. Noslaukiet vistu, lai tā būtu sausa. Lai to ērti izdarītu, var lietot papīra dvielīšus. Iztīriet no vistas vēdera dobuma visus taukus, kā arī visus iekšējos orgānus.
2. Nomizojiet 2 apelsīnus un sagrieziet plānās sloksnītēs un vāriet ūdenī, kurā ir pielikta puse no visa cukura, 30 minūtes uz iespējami mazākas uguns.
3. Sajauciet apelsīnu mizas ar pusi no sviesta daudzuma. Iegūto sviesta un apelsīnu mizu maisījuma masu ielieciet vistas vēdera dobumā.
4. Pirms vistu liek cepamajā traukā, noslēdziet vistas vēdera dobumu ar zobu bakstāmajiem kociņiem. Aplejiet pīli ar olīveļļu un apkaisiet ar sāli. Izkausējiet atlikušo sviesta daudzumu un samaisiet to ar cukuru un citronu sulu, 1 apelsīna sulu un citrona, un apelsīna šķēlītēm. No iegūtās masas augļu šķēlīšu pārpalikumus izņemiet. Aplejiet ar iegūto mērci pīli un cepiet krāsnī 105 minūtes.
5. Pasniedziet sagrieztu un dekorētu ar plānām apelsīnu, citronu sloksnītēm un kartupeļiem.
Uz augšu