Salāti ar greipfrūtu un šķiņķi

5 1

Sastāvdaļas

  • 200 g šķiņķa
  • 2 greipfrūti
  • 200 g konservētu zaļo zirnīšu
  • 1 galviņa zaļo lapu salātu
  • 1 ēdamkarote sojas mērce
  • Sāls
  • Melnie maltie pipari
  • Mērcei: 200 ml majonēzes
  • 2 -3 ēdamkarotes sinepju
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 100 ml saldā vai skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote baltvīna
  • Sāls, melnie maltie pipari, zaļumi (lociņi, pētersīļi, estragons)-pēc garšas, 1daiviņa ķiploka, 2 mazi sālīti gurķi, kaperi-pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Mērcei majonēzi samaisa ar sinepēm, citronu sulu, saldo vai skābo krējumu, baltvīnu, sāli un pipariem, saputo viendabīgā masā. Pievieno smalki sakapātus lociņus, pētersīļus un estragonu, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sīki sagrieztus sālītos gurķus un kaperus. No salātu galviņas atdala dažas skaistas lapas, pārējās sakapā. Pievieno kubiņos sagrieztu šķiņķi, zirnīšus un samaisa. Greipfrūtus nomizo, atdala mīkstumu no baltajām plēvītēm, mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Visu samaisa un pārlej ar mērci. Salātu bļodas dibenā izkārto veselās salātu lapas, tad virsū liek pašus salātus. Ļauj 20 minūtes pastāvēt aukstumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti