Irbītes mārtiņdienai

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 irbītes4 šķēles cūku speķa1 ĒK sviesta½ TK sāls¼ TK balto piparu200 g vistas buljona (kubiņš+ ūdens)3 apelsīni2 TK miežu vai kukurūzas miltu1 ĒK sasmalcinātu pētersīļu30 g saberztu valriekstu

Pagatavošana

30 min.
  1. Putnus notīra. Katram pie krūtiņas ar koka iesmiņu piestiprina speķa šķēli. Putnus viscaur apbrūnina sakarsētās taukvielās. Uzkaisa sāli un piparus. Putnus liek katlā. Pielej vistas buljonu. No diviem apelsīniem izspiež sulu un lej katlā. Putnus zem vāka sautē apmēram 50 minūtes, līdz tie pavisam mīksti. Irbes izceļ no katla. Izņem kaulus, gaļu sagriež. Buljonu uzvāra un iebiezina ar ūdenī iemaisītiem miežu vai kukurūzas miltiem. Iemaisa pētersīļus un valriekstus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni