Ķiploklīdaka

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Ja Tavam ģimenes makšķerniekam paveicies un viņš mājās atnesis lielu (ap 3 kg) līdaku, bet gatavošanas prieks ticis Tev, tad iesaku šādu recepti
  • Pieliec makšķernieku pie darba, lai zivi notīra, atasako un izsniedz Tev divas labi sagatavotas filejas
  • Tu ņem līdakas filejas, sagriez mazākos gabalos, viegli pasāli, piešauj citronpipariņus, liec bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī

Pagatavošana

30 min.
  1. Iepriekšējā dienā sagatavotās filejas gabalus apcep uz pannas labi sakarsētā eļļā.
  2. Liec ugunsdrošā traukā (cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem).
  3. Krūzītē sajauc 3-4 ēdamkarotes krējuma ar 6-7 sasmalcinātām ķiplokdaivām. Klāt pēc vēlēšanās pipariņu, sālīti vai ko nu sirds vēl kāro :)
  4. Mazliet, mazliet ūdentiņu pielej, pamaisi un pārlej pāri apceptajai, cepamtraukā glīti izkārtotajai zivtiņai.
  5. Tad pārklāj ar foliju un liec cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, tad noņem nost foliju un pacep vēl 5 minūtes.
  6. Viss gatavs, liec galdā, garšos dievīgi!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni