Marinētas burkānu ripiņas

3 1
Marinētas burkānu ripiņas
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Burkāni
  • Dažas daiviņas ķiploka
  • Marinādei:
  • 1 l ūdens
  • 2 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. esences
  • 1 paciņa sausās garšvielas gurķu marinēšanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Burkānus nomizo, sagriež ripiņās un izvāra gandrīz mīkstus.
  2. Uzvāra ūdeni, uz litru ūdens liek vienu paciņu sausās garšvielas marinētiem gurķiem. Tad liek sāli, cukuru un vēl pavāra. Pašās beigās, kad izkāš, pielej esenci.
  3. Tad liek burkās burkānus, pa vidam ķiplokus, pa virsu burkānus, pārlej ar marinādi un sterlizē 75 grādos 15 minūtes.
  4. P.S Burkāni garšīgi vieni paši, bet es lieku pie rosola, jo parasti izmantoju mazos burkānus, kurus parasti nav kur likt.

    Lai labi garšo!
    P.S Burkāni garšīgi vieni paši, bet es lieku pie rosola, jo...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Lola 2014. gada 5. septembris 10:14
Ļoti garšigi. bet neblanšēti ir cieti, zobus var nolauzt!!
Lolita Apsēna 2010. gada 31. augusts 22:07
Es marinēju nevārītus - apleju ar marinādi un pasterizēju - dikti feini - rosoliem, rasoļņikiem u.c asākām zupām....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi