Sākums > Receptes > Deserti

Saceptais,zeltainais tiramisū ar šokolādes mērci

2007. gada 7. novembris
Foto: Daina Siliņa
Pagatavošana
35 min
1. Pienu ielej bļodā ,pievieno klāt visu paciņu biezpiena(samaisa tā lai izveidojas vienmērīga massa) vēl klāt pievieno cukuru.
2. Atsevišķi saldo krējumu samaisa kombainā,lai izveidotos putukrējums,pēc tams kombainā sasmalcina kanēli un to pievieno klāt putukrējumam.Bļodiņā kur atrodas piens ,klāt ēl pievieno cepamo pulveri un miltus,olas(kārtīgi samaisa massu ,lai nebūtu neviens kunkulis).
3. Atsevišķi izkausē sviestu.Tad to pievieno klāt piena massai.
4. Vēlams lai piena mīkla ievelkas kādas 5 min.
5. Tad to liek cepeškrāsnī,280 grādu temperatūrā.
6. Kad tiramisū ir sacepts ,tam vidū iepilda kanēli ar putukrējumu.
7. Mērces pagatavošana:
8. Šokolādi izkausē,tad to ielej bļodiņā un pievieno kartupe''lu cieti.
9. Mērci samaisa un pārklāj bļodu ar mitru lupatu vai dvieli,lai tā ievelkas 10-15 mi.Vēlams 15.
10. Pasniec tiramisū ar pārlieto mērci.
11. vēl to var pārkaisīt ar melnajām magonēm.
12. Dāņi šo ēdienu pasniedz uz šķīvja noliekot rozi,romantiskiem vakariem,klāt piedzerot vīnu.
13. Lai veicas!!! Daina
Uz augšu