Sākums > Receptes > Uzkodas

Klasiskais dzadziki

2007. gada 7. decembris
Foto: Diana Petropula
Pagatavošana
15 min
1. sāk ar jogurtu - to ieliek marlē un pakar (piem.pie krāna) lai notecētu liekais ūdens (to var izdariit jau iepriekš - kādu 1-2 h)
2. gurķus nomizo un sarīvē ar rupjo rīvi, pēc tam ar plaukstām izspiežot pēc iespējas lieko sulu
3. ķiplokus sasmalcina vai nu ar piestu vai rīvējot ar smalko rīvi
4. jogurtu, kas kļuvis stingrs, liet traukā, pievieno gurķus, ķiploku, eļļu, etiķi, sāli un piparus - maisot un pa laikam garšojot vai ir vēlēšanās kādu garšvielu papildināt.
5. pirms pasniegšanas jāuzglabā ledusskapī.
6. lieliski sader ar visiem ceptas/grilētas gaļas un dārzeņu ēdieniem
7. Grieķijā katrā mājā ir citāds dzadziki - citiem garšo šķidrāks un maigāks, citiem stingrs un ass. To katrs var pielāgot savai gaumei;)
Uz augšu