Klasiskais dzadziki

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg baltā jogurta
  • 2 vidēji lielu gurķi
  • 4 -5 lielas ķiploku daiviņas
  • 1 -2 ēd.karotes vīnogu vai ābolu etiķa
  • 1 ēdamkarote oļīveļļas
  • 1 tējkarote sāls, baltie pipari pēc garšas

Pagatavošana

15 min.
  1. sāk ar jogurtu - to ieliek marlē un pakar (piem.pie krāna) lai notecētu liekais ūdens (to var izdariit jau iepriekš - kādu 1-2 h)
  2. gurķus nomizo un sarīvē ar rupjo rīvi, pēc tam ar plaukstām izspiežot pēc iespējas lieko sulu
  3. ķiplokus sasmalcina vai nu ar piestu vai rīvējot ar smalko rīvi
  4. jogurtu, kas kļuvis stingrs, liet traukā, pievieno gurķus, ķiploku, eļļu, etiķi, sāli un piparus - maisot un pa laikam garšojot vai ir vēlēšanās kādu garšvielu papildināt.
  5. pirms pasniegšanas jāuzglabā ledusskapī.
  6. lieliski sader ar visiem ceptas/grilētas gaļas un dārzeņu ēdieniem
  7. Grieķijā katrā mājā ir citāds dzadziki - citiem garšo šķidrāks un maigāks, citiem stingrs un ass. To katrs var pielāgot savai gaumei;)

Komentāri

kk 2010. gada 24. augusts 17:04
obligāti jāizspiež gurķis - tikko noslinkoju un ir riktīgi par šķidru :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas