Vista ar šampinjoniem, burkāniem un plūmēm 2

3 1

Sastāvdaļas

  • 50 g caurauguša kūpīnāta speķa
  • 4 nelieli sīpoli,2ķiploka daiviņas
  • 500 gr šampinjonu
  • 1.2 1broilera cālis(apm.1,2kg)
  • Sāls,melnie pipari
  • 2 ēd.k.kausēta sviesta
  • 1 lauru lapa,1tējk.timiāna
  • 3 /8litra sausa sarkanvīna
  • 3 ēd.k.skāba krējuma,citronu sula

Pagatavošana

60 min.
  1. Speķim nogriezt ādu un sagriezt to sīkos gabaliņos.Sīpolus nomizot un gareniski sagriezt 8 daļās.Ķiplokus nomizot un sagriezt 4daļās.
  2. Šampinjonus notīrīt,nogriezt kātiņus.Lielākās sēnes pārgriezt uz pusēm,mazās atstāt veselas.
  3. Vistu sadalīt porciju gabalos,ierīvēt ar sāli un pipariem.
  4. Katlā uzkarsēt kausēto sviestu.Speķi apcept tajā kraukšķīgu,pēc tam to izņemt no katla.
  5. Sēnes likt katlā un uz straujas uguns apcept.Pievienot sīpolus un ķiplokus,apbrūnināt,pielikt sāli un piparus. Katlā likt vistas gaļas gabalus,speķi un garšaugus,pieliet vīnu,uzlikt vāku un sautēt 30 min.
  6. Vistas gaļu izņemt no katla un novietot siltumā.Cepeša sulā iejaukt skābu krējumu un nedaudz pavārīt.Pēc garšas pievienot sāli,piparus un citronu sulu.Visu mērci vēlreiz uzkarsēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni