Sākums > Receptes > Deserti

Kārtojums ar avenām

2007. gada 5. novembris
Foto: Anita Apsīte
Pagatavošana
1 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem (regulētāja stāvoklis 3-4). Mazā tērauda panniņā uz nelielas liesmas izkausē sviestu un cukuru, tajā iemaisa auzu pārslas, visu maisa, līdz sastāvdaļas ir labi sajaukušās. Maisījumu izlīdzina uz cepamās plāts. Cep 15 minūtes, līdz maisījums nedaudz apcepies. Izcepto masu liek uz šķīvja un atdzesē. Pa to laiku pagatavot saldā krējuma maisījumu.
2. Viendabīgā masā saputo krējumsieru. Puto saldo krējumu un iecilā tajā krējumsieru, 1-2 ēdamkarotes medu un viskiju. Avenes pārkaisa ar pūdercukuru.
3. Putukrējuma maisījumu pilda trauciņos, uz tā liek apceptas auzu pārslas un cukurotās avenes. Var uzpilināt arī dažas pilītes medu.
Uz augšu