Kārtojums ar avenām

3 1

Sastāvdaļas

  • 30 g sviesta
  • 40 g tumšā nerafinētā cukura
  • 115 g auzu pārslu
  • 200 g svaiga krējumsiera
  • 145 ml saldā krejuma
  • 1 -2 ēd.k. šķidra medus
  • Nedaudz medus rotājumam
  • 1 -2 ēd.k. viskija
  • 225 g aveņu
  • 2 ēd.k. pūdercukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem (regulētāja stāvoklis 3-4). Mazā tērauda panniņā uz nelielas liesmas izkausē sviestu un cukuru, tajā iemaisa auzu pārslas, visu maisa, līdz sastāvdaļas ir labi sajaukušās. Maisījumu izlīdzina uz cepamās plāts. Cep 15 minūtes, līdz maisījums nedaudz apcepies. Izcepto masu liek uz šķīvja un atdzesē. Pa to laiku pagatavot saldā krējuma maisījumu.
  2. Viendabīgā masā saputo krējumsieru. Puto saldo krējumu un iecilā tajā krējumsieru, 1-2 ēdamkarotes medu un viskiju. Avenes pārkaisa ar pūdercukuru.
  3. Putukrējuma maisījumu pilda trauciņos, uz tā liek apceptas auzu pārslas un cukurotās avenes. Var uzpilināt arī dažas pilītes medu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti