Tandoori vista (Indija)

4 1
Gatavošanas laiks (bez marinēšanas) - apm. 45 min.

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg vistas stilbiņu un/vai šķiņķīšu (ar vai bez ādas - pēc izvēles)
  • 200 ml dabīgā jogurta vai kefīra (var vairāk, ja grib vairāk mērces)
  • 3 daiviņa/s sasmalcināta ķiploka
  • 5 tomāti
  • 200 g sīpolu
  • 3 ēd. k. citrona sulas
  • 2 ēd. k. ūdens
  • 2 ēd. k. sāls
  • 0.25 tējk. malta ingvera
  • 1 ēd. k. sasmalcināta svaiga ingvera
  • 1.25 tējk. malta koriandra
  • 0.75 tējk. maltu romiešu ķimeņu (var arī parastās)
  • Sarkanie asie pipari pēc garšas
  • 3 ēd. k. rapšu eļļas

Pagatavošana

150 min.
  1. Stilbiņus un/vai šķiņķīšus vairākās vietās sadur ar asu nazi. Samaisa kopā citrona sulu, ūdeni, sāli un malto ingveru. Ļauj vistai marinēties apm. 20 min. Pa to laiku samaisa kopā visas atlikušās sastāvdaļas (izņemot tomātus un sīpolus) un pievieno vistai - ļauj marinēties aukstā vietā vēl aptuveni 1-2h (man labāk garšo, ja ir atstāts uz nakti).
  2. Tomātiem noņem miziņu un sīki sakapā, bet sīpolus sasmalcina un apcep. Tomātus un sīpolus samaļ blenderī.

    Vistu izņem no marinādes. Marinādei pievieno tomātus/sīpolus un liek uz nelielas uguns vārīties.
  3. Pasniedz ar tradicionālo indiešu maizi čapātī (atd ēd ar pirkstiem:) vai vienkārši ar rīsiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni