Pildīts pīles cepetis

4 1

Sastāvdaļas

  • (5-6 personām)
  • 2 pīles
  • 3 - 4 pīļu aknas
  • Sardele
  • 50 gr sviesta
  • ½ karotes berztas baltmaizes
  • Ola
  • Pētersīļlapas
  • 100 gr sviesta
  • 1 litrs karsta ūdens
  • 1 / 2 tējk. miltu
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Padarinātām, notīrītām un nomazgātām pīlēm iepilda zem krūšu ādas biezeni, ko pagatavo 2 - 3 reizes maltas pīļu aknas sajaucot ar sīki sakapātu sardeli, izmērcētu, nospiestu baltmaizes mīkstumu, izkausētu sviestu, berztu baltmaizi, sakultu jēlu olu, smalki kapātām pētersīļlapām un sāli. Pildītas pīles sašuj ciet, apkaisa ar sāli, ar krūšu pusi ieliek sabrūninātā sviestā un 1 ½ - 2 st. cep karstā krāsnī, pa laikam aplaistot.
  2. Cepeša piedegas nokasa no pannas, savāra ar iekaisītiem miltiem, ūdeni, sāli un izkāš, dod galdā atsevišķā traukā. Pīles sagriež gabalos, sakārto uz garenas bļodas un pasniedz ar brūniem kartupeļiem un brūkleņu ievārījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni