Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Īpaši labā buka cepeša un kartupeļu sacepums

2007. gada 4. novembris
Foto: Shutterstock.com
Ja palicis pāri buka cepetis, pagatavo gardu sacepumu!
Pagatavošana
1 min
1. Stikla traukā (domāju, ka arī pīlē būtu ļoti labi) liek šķēles sagrieztus kartupeļus un sagrieztu gaļu. Apmaisa, pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa garšvielas.
2. Kausēto sieru liek bļodiņā un uzlej virsū verdošu ūdeni. Maisot sieru izkausē ūdenī.
3. Siera mērcīti pārlej kartupeļiem un gaļai. Ja šķidruma par maz (vajadzētu būt tā, lai kartupeļi ir pārklāti ar šķidrumu) pielej ūdeni, pienu vai saldo krējumu.
4. Visam pa virsu uzrīvē Holandes sieru, lai rastos kraukšķīga garoziņa.
5. Liek cepeškrāsnī, 200 grādu temperatūrā un cepj, kamēr kartupeļi gatavi.
6. Ēd ar skābu krējumu. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu