Morītis (šokolādes kūka)

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīkla
  • 6 ēd.k. kakao
  • 2 gl. cukura
  • 2 gl. skāba krējuma
  • 2 olas
  • 2 gl. miltu
  • 1 ēd.k. sodas
  • 1 ēd.k. kanēļa
  • Glazūra
  • 6 ēd.k. kakao
  • 1 gl. cukura
  • 125 g sviesta
  • 6 ēd.k. piena

Pagatavošana

90 min.
  1. Taisām mīklu:
  2. Sajauc cukuru un kanēli;
  3. Sajauc krējumu, olas, miltus;
  4. Sajauc abus kopā, pievieno sodu un kanēli. Visu to dara, līdz izveidojusies viendabīga masa bieza krējuma konsistencē.
  5. Lejam mīklu keksa veidnē un liekam krāsnī uz minūtēm 40...
  6. Kamēr mīkla cepās, gatavojam glazūru:
  7. Sajauc katliņā visas sastāvdaļas un maisot karsē līdz izkusis sviests.. (šajā brīdī jau gribas glazūru apēst negaidot pārējo kūku..=)
  8. kad viss gatavs:
  9. Pārlejam glazūru gatavajai kūkai, pārkaisam ar sasmalcinātiem, grauzdētiem zemesriekstiem...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize