Otrādā ābolkūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 100 g miltu
  • 1 ēdamk. kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • Šķipsniņa sāls
  • 150 g mīksta sviesta vai margarina
  • 50 g gaišā nerafinētā cukura
  • Šķipsniņa kanēļa pulvera
  • 4 nomizoti, šķēlītēs sagriezti vidēji lieli āboli

Pagatavošana

50 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 gr.C (var varbut regulētāja stāvoklis 3-4.). Sajauc miltus ar kartupel.vai kukurūzas cieti, sāli un pūdercukuru, iemīca tajos 100 g sviesta vai margarina un izveido mīklas bumbu. Ietin bumbu plastikāta folijā un ieliek uz 10 minūtēm ledusskapī.
  2. Tērauda panniņā saliek atlikušo sviestu (margarinu), nerafinēto cukuru un kanēli sķipn., uz mazas liesmas karsē ne ilgāk kā 3 min., līdz cukurs kļūst sīrupveida.
  3. Aptuveni 20 cm garā, viegli ietaukotā cepamajā formā izkārto ābolu šķēlītes. Mīklu izveltnē starp divām cepamāpapīra plāksnītēm, līdzmīkla ir mazliet garāka par cepamo formu. Mīklu pārliek pāri āboliem un mīklas malas piespiež pie cepamās formas malām. Cep 35-40 min., līdz mīkla kļūst kraukšķīga un zeltaini brūna. 10 min. padzesē, tad liek kūku uz šķīvja.
  4. Vel iesaku sagrieztkūku unkatram gabalam pievienot putkrejumu.... Tas busBRINIŠĶIGAIS ĢIMENESDESERT UZ DAŽADAM GADIJUMIEM / uz 6.personam/

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize