Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Laša fileja karija mercē

2007. gada 4. augusts
Foto: Liene Gedertsone
Pagatavošana
30 min
1. Katlā lej ūdeni un liek uz uguns. Ūdenim jabut 1/3 no katla tilpuma, un vidēji lielum katlam. Tā lai tajā pēctam varetu ielikt sietu.
2. Kad ūdens vārās kastrolī ar sietu ieliek laša fileju, var apkaisīt ar garšvielām. Uzliek vaku un ļauj tvaiceties kamer lasis ir kļuvis maigi rozā krāsā tas ir aptuveni 5 min. ( Viss ir atkarīgs ari protams - cik biezs ir lasis, jo biezāks ir lasis, jo ilgāk vajadzēs tvaicet.)
3. Vāra rīsus. Ūdens un rīsu attiecība ir 1:3 (tātad 10 grami rīsu un 30 grami ūdens), pievieno sāli. Kad rīsi sāk vārīties tad tos vāra vel aptuveni 15. min.
4. Nomazgā tomātu un paprikas, no parikām izņem sēklas un serdes, sagriež vidēja biezuma salmiņos, tomātus sagriež daiviņās. Uz vidēji dziļas pannas vai kastrolītī apcep, pievieno pupiņu dīkstus, rīsus, saldo krējumu, ļauj tam visas pavārīties aptuveni 2 - 3 min. Tad pievieno kariju un ļauj pavarīties pāris sekundes un tad ņem nost no uguns.
5. Kārto pasniegšanas traukā:
6. - piro liek saceptos produktus
7. - tad liek laša fileju
8. - visu pārlej ar merci
9. P.S. dekorēšanai var izmantot bazilika lapiņu
Uz augšu