Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jaunie kartupeļi ar beciņu mērci

2007. gada 8. augusts
Foto: Maija Strode
Pagatavošana
30 min
1. Braucam uz mežu un pāris stundas veselīgi pasēņojam
2. Notīrām salasītās sēnes
3. Uz pannas uzliek sviestu un sagriež beciņas un citas cepamās sēnes
4. Dārzā sarok kartupeļus, nomazgā un ar rokām pabrucina mizu.
5. Novāra kartupeļus gatavus, nokāš, pārkaisa ar sāli
6. Sacep beciņas un pievieno sāli pēc garšas
7. Mazsālīto gurķu gatavošana ( kādu dienu iepriekš): 3 litru kannu piepilda ar nelieliem gurķiem pa starpām liekot upeņu lapas, dilles, estragonu un mazliet bazilika lapiņu. Pārlej ar karstu sālsūdeni: 1.5 l ūdens + 75 g sāls. Uzliek slogu – šķīvīti un nelielu akmeni. Atstāj siltā telpā un nākošajā dienā gurķi gatavi.
Uz augšu