Zemeņu pankūkas

2007. gada 28. oktobris
Foto: Juta Golubova
Pagatavošana
20 min
1. Iesit olu bļodiņā un viegli saputo ar putotāju. Katliņā izkausē sviestu, noliec malā. Otrā bļodiņā ieber miltus, ielej pienu un sakul viendabīgā masā. Pievieno sāli, cukuru un vaniļas cukuru, samaisi. Ielej sakulto olu mīklā un atstāj trauku uz pusstundu. Ja tev ir svaigās zemenes tad nomazgā tās. Noņem zaļumus un sagriez ripiņas. Pārber ar nelielu daudzumu cukura. Bet ja tev ir saldētās zemenes tad izliec tās dziļi šķīvī, pārkaisi ar cukuru un pagaidi kamēr atkusīs. Sagriez mazos gabaliņos. Tālāk viss vienādi. Bļodā ar mīklu ielej izkausēto sviesetu, pielej 100ml ūdens. Samaisi. Mīklai jābūt biezai. Sakarsē uz plīts pannu. Pannas vidū ielej apmēram 50ml mīklas tā, lai mīkla pārklātu visu pannas dibenu. Pacel pankūku ar lāpstiņu un paskaties, vai pankūka nav kļuvusi zeltaini brūna. Ja ir kļuvusi, apgriez to uz otru pusi un cep, līdz arī otra puse iegūst tādu pašu nokrāsu. Izkārto zemenes uz pankūkām. Pēc tam pankūkas saloki vai saritini. Saliec pankūkas karstumizturīgā traukā un caur sietiņu pārklāsi ar pūdercukuru. Liec cepeškrāsnī kas sakarsēta līdz 175oC.
Uz augšu