Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sātīgā šampinjonu mērce

2007. gada 25. oktobris
Foto: Laura Šmite
Pagatavošana
40 min
1. Šampinjonus sagriež šķēlītēs
2. Sasmalcina sīpolu un pētersīļu zaļumus
3. Biezā katliņā liek 25 g sviesta un kad tas izkusis pievieno sīpolu un zaļumus.
4. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi pievieno sagrieztos šampinjonus un sautē (atkarībā no katla lieluma un sēņu daudzuma jāskatās, vai nevajag pielikt atlikušo sviestu)
5. Kamēr sēnes sautējasik pa brīdim tās pagaršo, lai nepārsutinātu. Sēnes gatavas pārvērsties mērcē, kad ir mīkstas, bet nav zudusi šampinjoniem raksturīgā garša.
6. Nelielā bļodiņā izveido mērces bāzi - ieliek 3 ēdamkarotes miltu un pielej nedaudz piena. Samaisa lidz izveidojas viendabīga masa un nav kunkuļu. Pamazām pielej atlikušo pienu un maisa līdz viss piens izlietots.
7. Mērces bāzi pievieno katliņā un ar koka karoti apmaisa.
8. Pēc 2-3 minūtēm pievieno saldo krējumu.
9. Mērci uzmana un periodiski maisa, lai tā nepiedegtu (ja sviestu nevajadzēja pie sēņu saiutēšanas procesa, tad to var izkausēt)
10. Kad mērce gandrīz gatava pievieno sāli un piparus pēc garšas.
11. * Pēc šīs receptes var gatavot jebkuru meža sēņu mērci.
Uz augšu