Sātīgā šampinjonu mērce

5 1

Sastāvdaļas

  • 800 g -1 kg šampinjonu
  • 1 liels sīpols
  • Pētersīļu zaļumi
  • 300 ml piena (jo treknāks , jo labāk mērcei)
  • 1.5 paciņa saldā krējuma (der gan 10% gan 35% saldais krējums)
  • 3 ēd. karotes miltu
  • 50 g sviesta ( var lietot arī eļļu)
  • Sāls
  • Garšvielas

Pagatavošana

40 min.
  1. Šampinjonus sagriež šķēlītēs
  2. Sasmalcina sīpolu un pētersīļu zaļumus
  3. Biezā katliņā liek 25 g sviesta un kad tas izkusis pievieno sīpolu un zaļumus.
  4. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi pievieno sagrieztos šampinjonus un sautē (atkarībā no katla lieluma un sēņu daudzuma jāskatās, vai nevajag pielikt atlikušo sviestu)
  5. Kamēr sēnes sautējasik pa brīdim tās pagaršo, lai nepārsutinātu. Sēnes gatavas pārvērsties mērcē, kad ir mīkstas, bet nav zudusi šampinjoniem raksturīgā garša.
  6. Nelielā bļodiņā izveido mērces bāzi - ieliek 3 ēdamkarotes miltu un pielej nedaudz piena. Samaisa lidz izveidojas viendabīga masa un nav kunkuļu. Pamazām pielej atlikušo pienu un maisa līdz viss piens izlietots.
  7. Mērces bāzi pievieno katliņā un ar koka karoti apmaisa.
  8. Pēc 2-3 minūtēm pievieno saldo krējumu.
  9. Mērci uzmana un periodiski maisa, lai tā nepiedegtu (ja sviestu nevajadzēja pie sēņu saiutēšanas procesa, tad to var izkausēt)
  10. Kad mērce gandrīz gatava pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  11. * Pēc šīs receptes var gatavot jebkuru meža sēņu mērci.

Komentāri

Inara 2013. gada 5. aprīlis 12:47
tiešām garda mērce!
Ragazza 2011. gada 14. jūnijs 21:53
"Var ņemt mazāk un tad arī attiecīgi visu pārējo drusku mazāk" - kāpēc rakstīt ka šampinjonu par daudz, ja jāsamazina arī viss pārējais? Neredzu loģiku! Tad jau sanāk, ka mērcītei viss ir ok?!
mOBSCENE 2011. gada 9. marts 15:08
Baisi gardīga mērcīte.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni