Sākums > Receptes > Uzkodas

Olas "šokolādē"

2007. gada 23. oktobris
Foto: Bosiks
Pagatavošana
1 min
1. Olas ievieto piemērotā kastrolī, pārlej ar aukstu ūdeni un ieber norādīto sāls daudzumu, liek uz mērenas uguns un vāra ne mazāk par stundu.
2. Tad ūdeni nolej, olas atdzesē un noloba, tad atkal liek katlā, pārlej ar pietiekošu daudzumu aukstā ūdens. Kad tas ir uzvārījies, pievieno garšvielas: krustnagliņas, anīsu, kanēli, baltos un sarkanos piparus, kā arī tējas paketītes. Pēc ūdens uzvārīšanās, uguni samazina un uz mazas uguns vārīšanu turpina vēl divas stundas. Šinī laikā ir jāuzmana, lai ūdens klātu olas visu laiku un ja tā daudzums samazinās, ir jāpielej verdošais ūdens. Pēc divām stundām kastroli no uguns noņem un olām ļauj atdzist tieši kastrolī.
3. Kamēr olas atdziest, sagatavojam mērci: sarīvējam nelielu gabaliņu ingvēra un sajaucam ar nedaudz sojas mērces...
4. Procesa laikā olas nokrāsojās smuki brūnas it kā būtu klātas ar šokolādi:))) Labu apetīti!
Uz augšu