Pikantā liellopa aknu pastēte

5 1
Pikantā liellopa aknu pastēte
Foto: Depositphotos.com
Šādi pagatavota pastēte ir ļoti aromātiska, garda un labi smērejama uz maizes.

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg liellopa aknu
  • 200 g svaiga cūkgaļas speķa
  • 1 paliels sīpols
  • 1 vidējs burkāns
  • 1/2 galviņa ķiploka
  • Sāls
  • Ūdens

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagriež speķi šķēlēs, sacep, tad iztecējušajos taukos sacep aknas (arī šķēlēs) labi brūnas, tāpat apcep burkānu un sīpolu (biezās šķēlēs).
  2. Liek visu katliņā, pievieno sāli, pielej ūdeni tik daudz, lai knapi nosedz. Sutina, kamēr ļoti mīkstas aknas un burkāni, apm. 40 min. Šķidrumam jāpaliek uz pusi mazāk, kā pārējie produkti.
  3. Tad visu samaļ, pievienojot ķiploku daiviņas(tās nedrīkst vārīt, bet jāpiemaļ svaigas).
  4. Tad lej masu bļodiņās un, kad atdzisusi, ieliek ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Tad lej masu bļodiņās un, kad atdzisusi, ieliek ledusskapī....
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas