Sākums > Receptes > Deserti

Rauga mīka pīrāgiem (ātri gatava un ātri uzrūgst)

2007. gada 14. oktobris
Foto: Norīte
Pagatavošana
40 min
1. Uzsilda pienu (stipri siltu, ne karstu), taja izšķīdina raugu, sāli un cukuru;
2. Pieber visus mitus, ātri samīca;
3. Pieej izkausetu sviestu un apm 2 ēd.k. eļļu, ātri izmīca viendabīgu massu.
4. Pagatavošana man aizņem apm. 10 min.
5. Tad, atstaj mīku bodā un tā pēc pusstundas jau ir uzrūgusi, var apsegt ar dvieli, bet siltumā gan es nekur speciāli neieku.
6. Tad nedaudz nospiežu, iesmērēju galdu un rulli ar eļļu;
7. No maliņas rullējuu, lieku pildījumu un ar glāzi izspiežu pīrādziņu; un tā pa vienam.
8. Tad var apsmērēt ar sakultu olu un cep 180-200 gradu karstā cepeškrāsnī, kamēr brūni.
9. Gatavus un karstus sasedz ar dvieli kamēr atdziest, savādāk būs cieti.
10. Man sanāk baigi ātri un baigi labi. Iekšā lieku gan žāvēto gaļu sagrieztu ar sīpoliem, dillēm un ķimenēm, vai gabaliņu siera, utt.
Uz augšu