Rauga mīka pīrāgiem (ātri gatava un ātri uzrūgst)

4 1

Sastāvdaļas

  • 0.5 l piens
  • 1 kg kviešu milti
  • 50 g rauga (tikai ne sausā)
  • 100 g (puspaciņa) sviesta
  • 100 g eļļa (rapšu, oīvu vai augu)
  • 3 ēd. k.bez kaudzes cukura
  • 1 tējk. bez kaudzes sās

Pagatavošana

40 min.
  1. Uzsilda pienu (stipri siltu, ne karstu), taja izšķīdina raugu, sāli un cukuru;
  2. Pieber visus mitus, ātri samīca;
  3. Pieej izkausetu sviestu un apm 2 ēd.k. eļļu, ātri izmīca viendabīgu massu.
  4. Pagatavošana man aizņem apm. 10 min.
  5. Tad, atstaj mīku bodā un tā pēc pusstundas jau ir uzrūgusi, var apsegt ar dvieli, bet siltumā gan es nekur speciāli neieku.
  6. Tad nedaudz nospiežu, iesmērēju galdu un rulli ar eļļu;
  7. No maliņas rullējuu, lieku pildījumu un ar glāzi izspiežu pīrādziņu; un tā pa vienam.
  8. Tad var apsmērēt ar sakultu olu un cep 180-200 gradu karstā cepeškrāsnī, kamēr brūni.
  9. Gatavus un karstus sasedz ar dvieli kamēr atdziest, savādāk būs cieti.
  10. Man sanāk baigi ātri un baigi labi. Iekšā lieku gan žāvēto gaļu sagrieztu ar sīpoliem, dillēm un ķimenēm, vai gabaliņu siera, utt.

Komentāri

valdis b 2010. gada 3. aprīlis 21:06
pilnigi garam visu izdariju mikla neuzruga sanaca nekadi piragi
Voldis 2010. gada 2. janvāris 20:57
Viss jau ir kā nākas, bet rauga gan tik daudz nevajag, pietiek ar 25 gramiem.
ilze 2009. gada 21. decembris 15:44
Mjaaa. Uz to daudzumu pietiek ar 25 g rauga. Jo,ja mikla parrugs,tad vares mest aaraa.... Nekad neliek kopa taukus un sali un raugu. Raugs, silts piens un cukurinsh... U.t.t. ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Deserti

Jaunākās receptes