Ātrās ķilavas

2007. gada 14. oktobris
Foto: Kristīne D.
Pagatavošana
10 min
1. Tirgū vai kur citur nopēr 1 kg svaigas brētliņas (ja žaunas sarkanas, tad brēčas nav svaigas).
2. Ieber bļodā un iemaisa visu sāli, cukuru, piparus ( samaisa ar rokām).
3. Paņem trauku, kuram varēs pēc tam piemērot slogu. Tajā skaisti ( kā konservubundžā) blīvi saliek brēčas.
4. Uzliek slogu un uz apm 10-15 ha noliek vēsumā.
5. Nepatīkamākais posms-BRĒČU TĪRĪŠANA!!!
6. Kārto uz maizītēm ( pēc izvēles-ar vai bez vārītas olas šķēlītes). Mums vislabāk garšo uz ,,Liepājas maiznieka,, kliju-rozīņu bulkām.
7. Tā nav taisnība, ka ķilavas labāk garšo uz rupjmaizes.
8. ĶILAVMAIZES VIESI VIENMĒR NOĒD PIRMĀS!!!!!!!!
Uz augšu