Ātrās ķilavas

4 1

Sastāvdaļas

  • * 1 kg brētliņas(brēčas)
  • * 3 ēdamkarotes rupjās sāls bez kaudzes
  • * 1 ēdamkarote cukura bez kaudzes
  • * 1 tējkarote svaigi rupji malti melnie pipari

Pagatavošana

10 min.
  1. Tirgū vai kur citur nopēr 1 kg svaigas brētliņas (ja žaunas sarkanas, tad brēčas nav svaigas).
  2. Ieber bļodā un iemaisa visu sāli, cukuru, piparus ( samaisa ar rokām).
  3. Paņem trauku, kuram varēs pēc tam piemērot slogu. Tajā skaisti ( kā konservubundžā) blīvi saliek brēčas.
  4. Uzliek slogu un uz apm 10-15 ha noliek vēsumā.
  5. Nepatīkamākais posms-BRĒČU TĪRĪŠANA!!!
  6. Kārto uz maizītēm ( pēc izvēles-ar vai bez vārītas olas šķēlītes). Mums vislabāk garšo uz ,,Liepājas maiznieka,, kliju-rozīņu bulkām.
  7. Tā nav taisnība, ka ķilavas labāk garšo uz rupjmaizes.
  8. ĶILAVMAIZES VIESI VIENMĒR NOĒD PIRMĀS!!!!!!!!

Komentāri

leonids 2015. gada 22. oktobris 14:06
Sāls un cukura attiecība 3:1,izmantoju piecu piparu maisījumu+lauru lapas+smaržīgie pipari.Maisījumā smaržīgie pipari jau ir,pieberu katrā kārtā vēl pa 3-5 graudiņiem,dažus kriksīšus lauru lapas,sakārtoju ciešās rindās,lieku slogu,kaut vai1l burku ar ūdeni,pēc 40 min produkts ir gatavs.Sanāk aromātiski un garšīgi.
A Giņč saka 2012. gada 24. novembris 18:58
Esmu taisījis abos variantos. Gan no sākuma sakārtojis un tad kaisījis garšvielas gan arī visu sagāzis lielākā bļodā, sajaucis ar garšvielām UN tad sakārtojis smuki. Abi varianti garšo labi ! :) Man uz KG brētliņu vajag vairāk rupjo sāli.
rudais 2011. gada 1. aprīlis 00:08
brekus vajag salikt pa kartam katra karta uzkaisot sals maisijumu nevis kautka ar rokam svandit

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas