Grieķu musaka

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 bakladžāni
  • 1 tējk. sāls
  • 100 g miltu
  • 2 cukini kabači
  • 4 ēdk. eļļas(olīvu)
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 400 g maltās gaļas (vēlams jēra)
  • 1 kārba tomātu (400g) var arī svaigus
  • 2 ēdk. tomātu mērces
  • 100 g sarkanvīna vai 1 buljona kubiņš +100g ūdens
  • 1 tējk.sāls
  • ½ tējk melno piparu (maltu)
  • ½ -1tējk oregano vai raudenes
  • Siera mērcei
  • 400 g piena
  • ½ tējk sāls
  • ½ tējk balto piparu (malti)
  • 100 g rīvēta pikanta siera

Pagatavošana

100 min.
  1. * Sīpolus un ķiplokus sacep 2 ēdk. eļlas, pieliek gaļu, tomātus, tomātu mērci, vīnu vai buljonu. Vāra 20 min. Pieliek 1 tējk. sāli, piparus, oregano.
  2. * Bakladzānus un cukini sagriež 1 cm biezās šķēlītēs, apkaisa ar 1 tējk. sāls un uz ½ st. noliek, lai notek sula. tad apviļā miltos un apcep 2 ēdk. eļļas.
  3. *Mērcei miltus iejauc nelielā piena daudzumā, pielej atlikušo pienu, pieber piparus un sāli. Vāra 3 -5 min. Pieliek sieru. noņem no plīts.
  4. * Dārzeņu šķēles kārto kārtām ar sacepto gaļu cepampannā. Virskārtā ir dārzeņi. Pārlej ar mērci.
  5. * Cep 200 grādu C 30 min.
  6. * Pasniedz ar salātiem.
  7. Ļoti liela noņemšanās, bet ļauj sajust Grieķijas dzīves ritmu un garšu! Ir noskaņa... ;)

Komentāri

zupa 2012. gada 5. jūnijs 15:00
Muska ir super ēdiens! Es gan gatavoju pēc nedaudz citas receptes, kuru iemācījos Grieķijā: pirmajā kārtā ir plānas kartupeļu šķēlītes, kas nedaudz apceptas (lai kārtojumam būtu "pamats"), tad baklažāns (apcepts krāsnī, bet ne apviļāts miltos), tad visa gaļas pildījuma kārta, tad vēlreiz baklažāns un virsū baltā siera mērce biezā kārtā,kurai kādu laiku pēc pagatavošanas (lai padziest) pievieno sakultu olu. Rezultātā sanāk tāda kā kūka, galvenais, gaļai tomātu mērci novārīt kārtīgi, jo šī nav lazanja, kur mērcei jāsasūcas starpkārtās. Un PAC GALVENAIS, kas dod to grieķisko "" piesitienu" un īpašo garšu - gaļas mērcei gatavojot pievieno KANĒLI!!!!
Ligija 2012. gada 30. maijs 10:52
Kad iemīlēsi Grieķiju, tad arī šis Dievīgais ēdiens liksies gards!!!!!!!!

p.s. no pieredzes!
Anete 2012. gada 13. maijs 13:50
Man negaršoja, garšvielas jau tā liku stipri vairāk nekā receptē, bet nebija nekādas garšas...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni