Riekstu piena putra

3 1

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • ½ l piens
  • Ļoti maza šķipsniņa safrāns
  • Sauja auzu pārslas vai rīsu pārslas
  • Pēc vēlēšanās - grauzdēti, sadrupinātu, sasmalcināti rieksti (pistācijas, indijas, zemesrieksti)
  • Saulespuķu sēklas
  • Ķirbju sēklas - daudzums - divreizvairāk kā auzu pārslas
  • Škipniņa kanēlis
  • Garšviela - turmeks (var iztikt bez)

Pagatavošana

15 min.
  1. Uz lēnas uguns vāra pienu, pievieno auzu vai rīsu pārslas un riekstus;
  2. Kad piens ar auzu vai rīsu pārslām un riekstiem sāk vārīties pievieno kanēli, safrānu un turmeku;
  3. Visu uzvāra un salej trauciņos;
  4. Putra nebūs bieza, ja vēlies biezāku jāpievieno vairāk auzu vai rīsu pārslu un riekstu! :)
  5. Lai labi garšo!

Komentāri

julija 2013. gada 3. oktobris 17:21
mmm loti gardi:)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis