Vienkāršā gaspačo zupa seviļas gaumē pasniegta ar siltu ķiplokmaizi

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 liels sīpols
  • 1 paliela daiviņa ķiploka
  • 1 daiviņa ķiploka (priekš maizes)
  • 3 svaigi mizoti gurķi
  • Puskārba mizotu tomātu savā sulā
  • 3 palieli, gatavi dzeltenie tomāti (der arī sarkanie)
  • ½ sarkanā asā pipara
  • 4 paprikas (vislabāk mūsu pašu, tās aromātiskākas)
  • Olīveļļa
  • Ciabatas maize
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Sīpolu nomizo, sagriež smalki un liek blenderī;
  2. Ķiploka daiviņu nomizo, sagriež smalki un liek blenderī;
  3. Gurķus nomizo, sagriež smalki un liek blenderī;
  4. Tomātus no kārbas, saspiežot iepriekš rokās virs blendera, met blenderī;
  5. Svaigajiem tomātiem uzlej verdošu ūdeni un noņem miziņu, sagriež gabaliņos un met blenderī;
  6. Asā pipara pusīti smalki, smalki sagriež un met blenderī;
  7. Papriku iztīra, sagriež un met blenderī;
  8. Pieliek kārtīgu šķipsnu sāli un nedaudz piparus;
  9. Visam pa visru uzlej olīveļļu, nu kādas 3-4 kārtīgas ēdamkarotes.
  10. Ja blenderis nav gana pilns, vai liekas, ka būs pamaz - var piemizot un piegriezt klāt vēl kādu papriku vai kādu tomātu.
  11. Visu samaļ blenderī.
  12. Faktiksi zupa gatava.
  13. Kaut kur starp 5. un 6. punktu iesildītā cepeškrāsnī liek biezās sķēlēs sagrieztu ciabatas maizi, kuru apslaka ar olīveļļu un pēc tam katru maizes gabaliņu ieberzē ar ķiploka daiviņu (ķiploka daiviņu pirms tam ieteicams pārgriezt uz pusēm, lai sula vairāk izdalās).
  14. Ja pie zupas prasās gaļa, tad uz maizītem iespējams pievienot apceptu, plānu šķiņķīša gabaliņu.
  15. Labu apetīti!

Komentāri

Inese Ziemele 2010. gada 31. jūlijs 14:12
Man patika un garšo lieliski!!!!Galvenais,ka recepte ir vienkārša!
Raacenis 2010. gada 23. jūlijs 15:10
Cik man zināms, sākotnējais gaspačo bija saziedējusi baltmaize maize, izmērcēta, kurai pievienoja eļļu un ķiplokus. Un viss. Tomātu versijā (pēc Kolumba brauciena pāri dīķim), tai sāka pievienot tomātus. Pie tam katram spānu pavāram gaspačo ir sava "firmas" recepte, kas nevienam netiek atklāta. Es iesaku iedrupināt zupā (lai ko tai pievienotu) vienkārši svaigas baltmaizes mīkstumu, tad ļaut visam ievilkties - pavisam cita lieta!
Esmeralda Balode-Buraka 2009. gada 11. septembris 16:03
Parādīju šo recepti spāņu paziņam (gan ne no Seviļas) un viņa komentārs ir sekojošs: viņi nekad nepievienojot konservētus tomātus! To droši vien var labi aizstāt ar svaigajiem. Arī paprika neesot obligāta, bet tas jau ir gaumes jautājums. Es uztaisīju ar visu papriku, ļoti garšīgi. Un neliels papildinājums no viņa puses - kad gaspačo ieliets tasē, pamēģiniet uzbērt pa virsu nedaudz smalku grauzdiņu, kā arī sīkos kubiciņos sasmalcinātu (Serano) šķiņķi (vai arī kā iesaka autore - to uz maizes) un nedaudz cieti vārītu olu un pipariņus!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas