"taboule" - libāņu salāti

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Apm. 5 lielas buntes pētersīļu (oriģinālversijā arī aptuveni 2 buntes pipermētru, bet tas pēc vēlēšanās)
  • 1 -2 vidēji lieli tomāti
  • 1 liels sīpols
  • 1 vidēja citrona sula (to var variēt pēc garšas)
  • Apm. 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • Apm. pus glāze burguļu (angliski - burghul)
  • Šķipsniņa sāls'
  • Šķipsniņa maltu melno piparu

Pagatavošana

30 min.
  1. Šo salātu pagatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik ātri padodas sastāvdaļu smalka sakapāšana.
  2. Pus glāzi burguļu aplej ar ūdeni tā, lai graudiņiem būtu nedaudz pāri un noliek, lai uzbriest. Vēlāk uz īsu laiciņu ievieto tos saldētavā vai ledusskapi, lai atdziest.
  3. Smalki sakapā pētersīļu lapas, lai šo procesu atvieglotu, meklējat pētersīļu buntes ar pec iespējas vairāk un lielākām lapiņām.
  4. Smalki sakapā sipolu un tomātu.
  5. Izspiež citrona sula.
  6. Pētersīļiem pievieno klāt sīpolus, tomātus (un vēlams uz kādu laiku (apm. 30 min, bet to var mērīt arī "uz aci"), lai visas sastāvdaļas tā teikt apvienojas un ''dod'' sulu) ...
  7. Visbeidzot pievieno klāt burguļus, olīveļļu, svaigi spiesta citrona sulu, sāli un piparus. Visu apmaisa un var celt galdā!
  8. Parasti šos salātus, kā arī citus šīs zemes ēdienus, ēd ar libāņu (arābu) maizi, kas līdzinās lavašam!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti